Honywood Community School

Project Brief

We were engaged with the architect at the conceptual stage. The idea was to provide a relaxing and friendly environment for students with autism. Particular elements that had to be considered from the students’ perspective were: shape and colour. Key points from the client’s perspective were: sufficient space for 15 students; safety, i.e. rounded corners and concealed fixings; and budget constraints.

Our Approach

We took the concept and proposed how it could be made cost effectively through a value engineering process. Our significant contribution to the design was the Yin Yang snug. Construction of the furniture involved certain challenging aspects, particularly the tight radii required in forming the laminate to achieve the curved detailing.

The Result

The project was delivered and installed in two days and the client and students were delighted.